USEFUL STAFF NURSE EXAM QUESTION ANSWERS

Question #1:-Which of the following is not a Macronutrient?
 A:-Calcium
 B:-Nitrogen
 C:-Iron
 D:-Potassium
 Correct Answer:- Option-C

Question #2:-Which is not an adverse effect of Lisinopril ?
 A:-Teratogenicity
 B:-Cough
 C:-Angioedema
 D:-Hypokalemia
 Correct Answer:- Option-D

Question #3:-The kingdom of Mycoplasma is
 A:-Monera
 B:-Animalia
 C:-Plantae
 D:-Fungi
 Correct Answer:- Option-A

Question #4 Which is a widely used diagnostic test for AIDS?
 A:-Biopsy
 B:-X-ray
 C:-Widal test
 D:-ELISA
 Correct Answer:- Option-D

Question  #5:-The milk produced during the initial few days of lactation is called _______.
 A:-Colon
 B:-Colostrum
 C:-Coloumn
 D:-Lactating milk
 Correct Answer:- Option-B

Question  #6:-Karl Pearson's formula is used to estimate
 A:-Stature
 B:-Race
 C:-Age
 D:-Sex
 Correct Answer:- Option-A

Question  #7:-The characteristic feature of Braxton-Hicks contraction
 A:-Fundal dominance
 B:-Retraction
 C:-Absence of pain
 D:-Cervical dilatation
 Correct Answer:- Option-C

Question  #8:-The blood test to be monitored in patients receiving oral anticoagulants is
 A:-Platelets
 B:-APTT
 C:-Prothrombin time
 D:-WBC count
 Correct Answer:- Option-C

Question  #9 :-The intraocular pressure is measured by using
 A:-Tonometer
 B:-Opthalmoscope
 C:-Snellen's chart
 D:-Endoscopy
 Correct Answer:- Option-A

Question  #10:-Hardness of water is caused by
 A:-Calcium bicarbonate
 B:-Magnesium Chloride
 C:-Potassium Chloride
 D:-Sodium Sulphate
 Correct Answer:- Option-A