AIIMS Nursing Officer Recruitment -Common Eligibility Test (NORCET) 2020 Question Answers

ALL INDIA INSTITUTE OF MEDICAL SCIENCES NEW DELHI Nursing Officer Recruitment Common Eligibility Test (NORCET) 2020

Sample Questions Answers of AIIMS Nursing  Officer Recruitment Common Eligibility Test (NORCET) 2020

Question 1:-Which of the following actions by a practical/vocational nursing student represents the best example of
deductive reasoning?
A. observing that a client is constipated then doing some data gathering on client's health practices
B. assessing a client using Maslow's Hierarchy, then defining client's problem in terms of nutrition
C. suspecting that a client is not being truthful and checking other sources for information
D. identifying several alternative courses of action and deciding on the best course of action
 Correct Answer:- Option: B

Question 2. In instructing a client on cholesterol, the nurse will teach which of the following things?
A. The body does not need cholesterol.
B. Most cholesterol in the body is destroyed in the small intestine.
C. The majority of cholesterol in the body comes from eating fatty foods.
D. Most cholesterol is synthesized in the liver.
 Correct Answer:- Option: D


Question 3:-Which of the following antibiotics can be prescribed safety to an asthmatic on theophylline ?
 A:-Ciprofloxacin
 B:-Erythromycin
 C:-Levofloxacin
 D:-Clarithromycin
 Correct Answer:- Option-C

Question 4. Using Strader's seven-step decision-making process, the nurse needs to first identify the purpose. What must
the nurse do next?
A. Decide who will be involved in the decision.
B. Enlist the cooperation of the client.
C. Set the criteria.
D. Identify solutions.
 Correct Answer:- Option: C


Question 5:-Infancy is a period from
 A:-0 – 1 year
 B:-1 – 3 years
 C:-3 – 6 years
 D:-6 – 12 years
 Correct Answer:- Option-A

Question 6. When assessing the client's hair, you are especially looking for pediculosis capitis. If it is present, which of the
following signs will you most likely find?
A. Oval particles looking like dandruff on the hairs.
B. Crusts on the scalp, especially at the client's hairline.
C. Brown or black threadlike lesions.
D. Small insects with red legs.
 Correct Answer:- Option: A


Question 7. Which is the most important local factor responsible for wound healing?
A) Tissue oxygenation
B) Absence of foreign body
C) Absence of infection

D) Absence of tension in wound

 Correct Answer:- Option

Question 8. When pain impulses are transmitted via the A-delta fibers, which of the following types of pain will your client
have?
A. sharp, pricking pain
B. throbbing pain
C. burning pain
D. intermittent stabbing pain
 Correct Answer:- Option: A


Question 9:-All are features of Central Retinal Artery Occlusion except
 A:-Markedly narrowed retinal arteries
 B:-Massive retinal haemorrhages
 C:-'Cattle tracking' of retinal veins
 D:-Cherry red spot at macula
 Correct Answer:- B:-Massive retinal haemorrhages

Question 10. The lack of oxygen in the tissues is known as
 A:-Anoxaemia
 B:-Anoxia
 C:-Dyspnoea
 D:-Asphyxia
 Correct Answer:- Option-B

Continue Reading More AIIMS Nursing Officer/Staff Nurse Recruitment Exam Question Answers




No comments:

Post a Comment

Featured Jobs

Staff Nurse Jobs 34,000 Salary

Staff Nurses Recruitment  Vaidya Vidhana Parishad Department : Advt No.86/E/2020 Andhra Pradesh Vaidya Vidhana Parishad Department under t...

Search This Blog